header image
 

Garnalen vissen

Het leeuwendeel van de mensen is dol op garnalen. Het is ook bijzonder lekker eten; zeker als je een kok treft die weet hoe je ze op de beste manier kunt bereiden. Uiteraard zijn er in de supermarkten en viswinkels van Julianadorp aan Zee volop garnalen te verkrijgen. Maar het is ook leuk om ze zelf te gaan vangen; om garnalen te gaan vissen! Dat kan óók op het strand van Julianadorp aan Zee, want deze kleine kreeftachtigen laten zich overal langs de Nederlandse kust zien. De Groot Recreatie is een bedrijf dat garnaalvistochten aanbiedt.

Zelf vangen 

Als je zelf het strand opgaat om garnalen te gaan vissen, is het belangrijk dat je het juiste gereedschap meeneemt. Namelijk een speciaal schepnetje. Deze schepnetjes zijn in het leeuwendeel van de (souvenir)winkels te koop dat zich langs de vaderlandse kust bevindt. Vervolgens sleep je schepnetje achter je aan terwijl je door de vloedlijn loopt; de kans is bijzonder groot dat je op deze manier garnalen vangt. Vooral voor kinderen is dit een waanzinnige bezigheid. Zij kunnen hun lol niet op. Zij zijn heel trots als ze wat garnaaltjes hebben gevangen.  

Met een boot mee

Je kunt natuurlijk ook een paar uurtjes mee met beroepsvissers; aan boord stappen van garnalenvissersboot. Dat is een leuk dagje uit. Uit verschillende havens in Nederland varen iedere dag van het jaar garnalenvissersboten uit en bij sommige van hen is het mogelijk om mee te gaan vissen. Eén van de plekken waar dat kan, is op het Waddeneiland Texel. Texel telt vele havens waaronder die van Oudeschild. In Oudeschild hangt een Anton Pieck-achtige sfeer. Hetgeen natuurlijk waanzinnig is!