header image
 

Frisbeeën

Frisbeeën is heel leuk om te doen op het strand van Julianadorp aan Zee. Het strand van het Noord-Hollands kustplaatsje is er lang en breed genoeg voor. Als je op het strand van Julianadorp aan Zee aan de wandel bent, is de kans vrij groot dat je mensen ziet die met een frisbee aan het werk zijn. Uiteraard is het ook een hele leuke bezigheid: je bent fijn aan het sporten en je verbrandt daarnaast calorieën! Wie wil dat nou niet!

Wham-O

Op de keper beschouwd, is de naam ‘frisbee’ een handelsmerk. Achter de naam én het concept zit het bedrijf ‘Wham-O’. In de loop van de tijd werden aan alle vliegende schijven de naam frisbee gegeven. De meeste frisbees hebben een diameter die varieert tussen de twintig en dertig centimeter. Frisbees zijn in het bezit van eigenschappen die andere speelvoorwerpen niet hebben. Zo kunnen ze ronddraaien en door de lucht vliegen. Sommige mensen die op vakantie gaan naar Julianadorp aan Zee nemen hun eigen frisbee mee, maar gelukkig zijn er in de badplaats verschillende winkeltjes waar je ook frisbees kunt kopen! Het is sowieso leuk om in winkeltjes rond te snuffelen waar van allerlei strandgerelateerde spulletjes verkrijgbaar zijn. 

Spelvarianten

Als je gaat frisbeeën, zijn er verschillende spelvarianten mogelijk: ultimate frisbee, guts, diskgolf en freestyle. Ultimate frisbee wordt het meest gedaan en kent wereldwijd meer dan zeven miljoen beoefenaars. Het is dus een hele grote sport; dat blijkt wel uit het genoemde getal. Maar naast het feit dat het ook een wedstrijdsport is, is het ook gewoon een leuke bezigheid voor de vakantietijd op het strand van Julianadorp aan Zee!

Ultimate Frisbee

Ultimate Frisbee wordt ook wel ‘Ultimate’ genoemd. Het is een teamsport die je buiten, maar ook binnen kan spelen. In de zaal en op het strand wordt met een 5-tegen-5 opzet gespeeld. Op het gras speelt men met een 7-tegen-7 opzet. Van de drie varianten, wordt mondiaal de grasvariant het meest gespeeld. De afworp wordt de pull genoemd. Het is niet toegestaan om met een frisbee te lopen; ze moeten dus al passend naar elkaar toe, meters proberen te maken. De speler mag de frisbee ‘binnen’ maximaal acht seconden vasthouden. Als er ‘buiten’ wordt gespeeld, mag de speler de frisbee maximaal tien seconden vasthouden!