header image
 

Expeditie Robinson

Expeditie Robinson spelen op het strand van Julianadorp aan Zee, is uiteraard een geweldige ervaring. Dit is één van de leukste dingen die je kunt doen aangaande teambuilding. Uiteraard is het gebaseerd op het bekende tv-programma. In dit programma gaan bekende Nederlanders met elkaar de strijd aan op een onbekend eiland. Er zijn verschillende activiteitenbureaus die Expeditie Robinson aanbieden; waarbij doorgaans groepen van ongeveer vijf personen worden samengesteld die met elkaar de strijd aan gaan. Zij moeten verschillende opdrachten uitvoeren waarbij steeds andere kwaliteiten vereist zijn. Bij sommige opdrachten wordt een beroep gedaan op het uithoudingsvermogen, bij andere opdrachten is het concentratievermogen weer van groot belang. Uiteindelijk gaat het erom welke groep het beste kan samenwerken. Een gezamenlijk eindspel is het einde van de strijd. De uitslag hiervan bepaalt wie zich uiteindelijk de Robinson mag noemen. 

Expeditie Robinson, het tv-programma

De Brit Charlie Parsons is de bedenker van het tv-format Expeditie Robinson. Onder de naam Expedition Robinson werd het voor het eerst op de Zweedse televisie gebracht. Het werd één groot succes! Eén van de landen waaraan het werd verkocht, is de Verenigde Staten onder de naam Survivor. Van Survivor zijn ondertussen zesendertig seizoenen uitgezonden. Het is een uiterst succesvol televisie programma, dat miljoenen Amerikanen aan de buis gekluisterd houdt. 

Format 

De groep deelnemers van 16 tot 20 deelnemers reist af naar een onbewoond eiland. Vervolgens worden de deelnemers in twee kampen verdeeld: Noord en Zuid. Op de eerste plaats moeten zij zien te overleven met heel weinig voedsel. Daarnaast volgt er iedere dag een proef tussen kamp-Noord en kamp-Zuid. Er zijn twee soorten proeven: Robinsonproef en eliminatieproef!

Maleisië

Eén van de landen waar Expeditie Robinson wordt opgenomen, is Maleisië. Maleisië ligt in het zuidoosten van Azië. Maleisië grenst aan drie landen: Thailand, Indonesië en Brunei. Maleisië bestaat uit twee delen: Malakka en Oost-Maleisië. Tussen deze twee delen ligt de Zuid-Chinese Zee. Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië. Kuala Lumpur telt meer dan 1,8 miljoen inwoners. Bijzonder is dat de stad geen parkeerproblemen kent; dit doordat onder elk nieuw gebouw, parkeergarages worden gebouwd; openbare danwel particuliere parkeergarages! In Kuala Lumpur rijden veel auto’s en brommers rond; dit zorgt ervoor dat er veel verkeersopstoppingen zijn. Gelukkig is het openbaar vervoer groot uitgerold in de hoofdstad van Maleisië.