header image
 

Excursies

Als je op vakantie bent in Julianadorp aan Zee is het leuk om deel te nemen aan verschillende excursies. Zo worden er excursies aangeboden in het Zwanenwater en op de Waddenzee. Vaak zorgt een excursie voor een aangename onderbreking van een zonnige stranddag in het Noord-Hollandse kustplaatsje. 

Zwanenwater

Iets ten zuiden van Julianadorp aan Zee bevindt zich de prachtige kustplaats Callantsoog. Callantsoog heeft een gezellig centrum waar het heerlijk vertoeven is. Aan de zuidkant van het dorpje bevindt zich één van de mooiste natuurgebieden van Nederland: het Zwanenwater. Het Zwanenwater heeft een grootte van 604 hectare en is het bezit van de Vereniging Natuurmonumenten. Je mag het Zwanenwater alleen maar wandelend ontdekken; fietsen en alle andere vervoersmiddelen zijn niet toegestaan in het Zwanenwater. In het Zwanenwater worden het hele jaar door excursies aangeboden door de boswachters van het natuurgebied. Zo kun je tijdens de excursie op plekken komen die doorgaans niet toegankelijk zijn voor de bezoekers. 

Waddenzee

Julianadorp aan Zee ligt niet aan de Waddenzee, maar aan de Noordzee. Toch is de Noordzee niet ver weg. De badplaats ressorteert onder de gemeente Den Helder. Den Helder ligt wel direct aan de Noordzee. Op de Noordzee is deel te nemen aan tal van excursies. Eén van de populairste excursies die je op de Noordzee, is een excursie naar de zeehonden. Het is heel erg leuk om dicht bij deze zeezoogdieren te komen. De aanbieders en begeleiders van deze excursies hebben doorgaans heel veel kennis over het Waddengebied en diens bewoners en kunnen daar dus heel veel over vertellen!