header image
 

Escape room

Het spelen van escape room is fantastisch voor mensen die in Julianadorp aan Zee wonen of voor de toeristen die op vakantie zijn in dit Noord-Hollandse kustplaatsje. Het is niet altijd mooi weer in ons kikkerlandje, óók niet in Julianadorp aan Zee. Er zitten dagen bij dat je beter niet naar het strand kunt gaan om er te gaan zonnen. Dan is het wel zo leuk om een binnenactiviteit te ontplooien. De provincie Noord-Holland kent op dit moment meer dan zestig escape rooms. In de buurt van Julianadorp aan Zee kun je escape room spelen in onder andere Alkmaar, Anna Paulowna, Heerhugowaard en Wormerveer. Escape room is de laatste jaren echt een rage geworden. Nederland telt ondertussen honderden escape rooms en er komen er iedere dag wel een paar bij. 

Ontsnapkamer

Er bestaan verschillende andere namen voor escape room: ontsnapkamer, ontsnappingsspel, exit game, escape game en escape challenge. Bij escape room wordt een groep mensen in één of meerdere kamers opgesloten. Het is vervolgens de bedoeling om binnen één uur de kamer weer te verlaten. Hiertoe moeten de deelnemers op zoek gaan naar codes, sleutels en aanwijzingen. Daarnaast worden zij blootgesteld aan raadsels en puzzels. Escape rooms kunnen zich overal in bevinden. Hierbij moet je onder andere denken aan boerderijen, gevangenissen, banken, kluizen, onderzeeërs, auto’s en bussen. Het leeuwendeel van de escape rooms heeft ook een thema. Hierbij moet je onder andere denken aan misdaad, detective en horror. Het spelen van escape room heeft veel aantrekkelijke aspecten. Op de eerste plaats is het reuzespannend. Daarnaast leer je op een leuke manier samen te werken!

Films

Over het concept escape room zijn ondertussen verschillende Hollywoodfilms gemaakt. Zo zag in 2019 de Amerikaans-Canadese psychologische horrorfilm Escape Room het levenslicht onder regie van Adam Robitel. Voor deze film werden zeven acteurs ingezet: Taylor Russell, Logan Miller, Jay Ellis, Tyler Labine, Deborah Ann Woll, Nik Dodani en Yorick van Wageningen. Het verhaal gaat als volgt: zes onbekenden van elkaar krijgen een uitnodiging om escape room te spelen. Op het spel staat een geldbedrag van tienduizend dollar. Denken ze! Maar in werkelijkheid staat hun leven op het spel. Ze moeten raadsels oplossen om te voorkomen dat ze sterven in de escape room. Het is een spannende film waarbij je op het puntje van je stoel zit!