header image
 

Darten

Darten is enorm populair geworden in Nederland. Niet in de laatste plaats om de vaderlandse topdarters die de achterliggende decennia veel prijzen hebben gewonnen op de verschillende darttoernooien. Het is uiteraard allemaal begonnen met Raymond van Barneveld. Vandaag de dag staat er een andere Nederlandse darter aan de top van het spel: Michael van Gerwen.

Cafés

Darten is uiteraard niet alleen weggelegd voor professionele darters, het is ook een sport die heel veel Nederlanders uitoefenen. Het is feitelijk een echte cafésport. Maar ook in huiselijke kring wordt veel gedart; gezellig met familie of vrienden. Het is uiteraard ook leuk om te gaan darten als je op vakantie bent; óók op vakantie in Julianadorp aan Zee. Julianadorp aan Zee telt verschillende cafés die in het bezit zijn van dartborden. Het is leuk om tijdens de vakantie in Julianadorp aan Zee op een dag dat het bijvoorbeeld geen mooi weer is, een bezoekje te brengen aan een café om vervolgens een paar pijltjes te gooien. Uiteraard kun je ook naar het op steenworpafstand liggende Den Helder togen om daar te gaan darten!

Recreatieruimtes

Sommige vakantieparken in Julianadorp aan Zee zijn in het bezit van recreatieruimtes voor de gasten waar zich ook dartborden bevinden en waar dus ook gedart kan worden. Je kunt uiteraard ook je eigen dartbord en dartpijltjes meenemen naar het Noord-Hollandse kustplaatsje. Dat is natuurlijk wel zo handig. Dan hoef je je vakantie-accommodatie helemaal niet meer te verlaten en kun je op ieder gewenst moment van de dag het spel met de pijltjes gaan spelen!

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen werd geboren in het Brabantse Boxtel op 25 april 1989 en is een  professioneel darter. Op zijn 13de begon van Gerwen met darten met vrienden in een café. In de loop van tijd verwierf hij verschillende bijnamen zoals Mighty Mike, De Groene Sloopkogel en de Michael Jordan of Darts. Van Gerwen trad in augustus 2014 in het huwelijksbootje. Het trouwde met zijn vriendin met wie hij al tien jaar een relatie had. Hun dochter werd in 2017 geboren. Van Gerwen werd op 26 april 2018 benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.