header image
 

Branding raften

Branding raften is een waanzinnige sport die ook is te beoefenen in Julianadorp aan Zee. Bij het branding raften, is het de bedoeling dat met zogenaamde coastrafts oftewel rubberboten de branding van Julianadorp aan Zee wordt bedwongen. Het is echt een groepsactiviteit waarbij alle leden van de groep worden getest. Wie gaat er sturen? Wie geeft de aanwijzingen? Et cetera. Dat zijn allemaal zaken die zich zullen uitkristalliseren bij het branding raften! Ook leuk om naar te kijken als je op het strand staat. Er zijn verschillende activiteitenbureaus die branding raften in hun pakket hebben en het dus aanbieden. 

Drukste zee van de wereld

De Noordzee is een bijzondere zee. Op de eerste plaats is het de drukste zee van de wereld. Nergens anders varen er zoveel zeeschepen dan op de Noordzee. Dus het is goed oppassen er je daar vaart. Op de tweede plaats is de Noordzee een lust voor het oog: de kleuren zijn iedere dag anders. Andere grijstinten; prachtig! Veel schilders doen inspiratie op als zij op de Noordzee vertoeven.

Hoge golven

De golven die in de Noordzee ontstaan, kunnen hoog zijn. Maar toch niet zo hoog als bijvoorbeeld rondom Hawaï. Dat komt door Groot-Brittannië. Groot-Brittannië fungeert als een mega-golfbreker en zorgt ervoor dat er geen mega-golven kunnen aanrollen op de Noordzeekust. Laat onverlet dat de golven in Julianadorp aan Zee bij tijd en wijle hoog genoeg zijn om er een spectaculaire branding te veroorzaken. En dus op die manier het branding raften mogelijk te maken. Niet alleen het branding raften is goed uit te voeren bij hoge golven, maar ook bijvoorbeeld het golfsurfen.

Hoogste golven ter wereld

Voor de hoogste golven ter wereld moet je in Portugal zijn; in Nazaré om precies te zijn! De golven die hier te spotten zijn, kunnen hoogtes bereiken van meer dan dertig meter! Daarmee vormt Nazaré een echte hotspot voor ‘big wave’-surfers! Golfsurfers uit de hele wereld weten deze plek dan ook te vinden. Het feit dat de golven hier zulke adembenemende hoogtes kunnen bereiken, heeft een reden. Voor de kust van Nazaré bevindt zich namelijk de zogenaamde Nazaré Canyon. De Nazaré Canyon strekt zich uit over een lengte van 230 kilometer en meet een diepste punt van maar liefst 5 kilometer! Het behoeft nauwelijks betoog dat alleen zeer ervaren golfsurfers hun kunsten vertonen in Nazaré!