header image
 

Beachvolleyballen

Beachvolleyballen is de achterliggende decennia razend populair geworden in Nederland. Oók op het strand van Julianadorp aan Zee. De Nederlandse benaming voor beachvolleyballen luidt strandvolleyballen. Waarom heeft het beachvolleyballen zo’n enorme vlucht genomen? Uiteraard heeft dat verschillende redenen. Op de eerste plaats hebben Nederlanders massaal de vaderlandse Noordzeekust ontdekt. Vroeger vierde men liever vakantie in bosrijke omgevingen zoals de Gelderse Veluwe en het Drents-Friese Wold. Een andere reden is dat er op dit moment verschillende topstrandvolleyballers actief zijn die Nederlands bloed door hun aderen hebben kolken hetgeen de sport in Nederland een enorme boost heeft gegeven. 

Zandstrand

Julianadorp aan Zee is gezegend met één van de mooiste en fraaiste stranden van Nederland. Het strand is niet alleen heel lang en breed, het is ook heel erg schoon. Het strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje belandt dan ook bijna ieder jaar in de bovenste regionen van het lijstje van het fraaiste strand van ons land. Het strand van Julianadorp aan Zee is ook prima geschikt om te gaan strandvolleyballen; niet in de laatste plaats om het feit dat het strandzand een fijnmazige structuur heeft. Dus als je onverhoopt onderuit wordt gekegeld, land je op een zachte ondergrond. Beachvolleyballen is tegenwoordig niet alleen een spelletje; het is ook een professionele sport waarin miljoenen omgaan. Soms worden er op het strand van Julianadorp aan Zee strandvolleybalwedstrijden georganiseerd. Uiteraard is het leuk om daar naar te kijken, maar het is natuurlijk nog veel leuker om daaraan deel te nemen! Dan ben je lekker sportief bezig; hetgeen uiteraard goed is voor lichaam en geest!

Strand van Julianadorp aan Zee

Het strand van Julianadorp aan Zee is zogezegd in velerlei opzichten uniek te noemen. Op de eerste plaats is het een heel schoon strand! Bijna ieder jaar wordt het strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje uitgeroepen tot het schoonste strand van Nederland. Op de tweede plaats is het strand van Julianadorp aan Zee heel breed en lang waarbij het bovendien nog eens wordt geflankeerd door torenhoge duinen hetgeen een fantastisch beeld oplevert. Op de derde plaats bevinden zich op het strand de zogenaamde strandhuisjes. Het behoeft nauwelijks dat het fantastisch is om op het strand, midden in de natuur, te bivakkeren in een vakantiehuisje!