header image
 

Badmintonnen

Het is heel erg leuk om iets actiefs te doen op het strand van Julianadorp aan Zee. Het maken van een strandwandeling is waarschijnlijk de nummer-1 activiteit die je kunt ontplooien op het prachtige strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje. Dat kan uiteraard gedurende alle vier seizoenen; winter, lente, zomer en herfst. Met name gedurende de zomer worden er heel veel andere activiteiten op het strand ontplooid. Badmintonnen is daar één van. Het spelen van badminton is geweldig; voor jong en oud. Het is een sport die goed is voor je spieren en uithoudingsvermogen.

Serieuze sport

De tijd dat badminton alleen maar hobbymatig werd beoefend, ligt al ver achter ons. Tegenwoordig heb je professionele badminton-spelers die onder andere op medailles jagen op Europese kampioenschappen, wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Sinds 1992 staat badminton op het laatstgenoemde evenement. Veel eerder, namelijk in 1972 en 1988, was badminton al een demonstratiesport op de Spelen. Badminton wordt in Nederland veel gespeeld, maar er zijn landen in de wereld waar het spel nog veel populairder is; Maleisië, Indonesië, Vietnam, China, Denemarken en Groot-Brittannië zijn daar enkele voorbeelden van.

Voor iedereen toegankelijk

Omdat je zo weinig materiaal nodig hebt, slechts een racket en shuttle, is het spelen van badminton voor iedereen toegankelijk. Uiteraard zit er wel een verschil in prijs tussen de verschillende badmintonrackets. De profs spelen met hele lichte rackets die slechts vijfenzeventig gram wegen, maar wel heel erg duur zijn. Tegenwoordig wordt het leeuwendeel van de rackets gemaakt van aluminium. Vroeger was dat wel anders; toen werden ze gefabriceerd van hout. De karakteristieke shuttles worden gemaakt van nylon of veren.

Wereldkampioen badminton

De Deen Viktor Axelsel is de Europees kampioen van 2016 en wereldkampioen badminton van 2018. Axelsel werd op 4 januari 1994 geboren in het Deense Odense. Odense is een vrij grote stad en telt meer dan tweehonderdduizend inwoners. Odense is ook de geboorteplaats van de beroemdste Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Hans Christian Andersen schreef onder andere de volgende sprookjes: De prinses op de erwt, De nieuwe kleren van de keizer, De Chinese nachtegaal, Het lelijke eendje, De kleine zeemeermin, De rode schoentjes, Het meisje met de zwavelstokjes, De standvastige tinnen soldaat, De sneeuwkoningin, Duimelijntje, De wilde zwanen, De tondeldoos, Klaas Vaak en de mestkever.