Dierenartsen in Julianadorp aan Zee!

In Julianadorp aan Zee zijn verschillende dierenartsen werkzaam en bestaan verschillende dierenartspraktijken. Dat kan handig zijn als je met je huisdier op vakantie bent in het Noord-Hollandse kustplaatsje. Een hond kan natuurlijk altijd tegen een medisch probleem aanlopen. Ook in het op steenworp afstand liggende Den Helder zijn verschillende dierenartspraktijken.

Het is natuurlijk super om je hond mee te nemen naar Julianadorp aan Zee. Je mag de trouwe viervoeter gewoon meenemen op het strand. Honden gaan helemaal los als ze op het strand van Julianadorp aan Zee zijn. In de zomermaanden is het wel verplicht om de hond aan te lijnen. Het is namelijk niet de bedoeling dat de overige strandmensen last hebben van honden. Met andere woorden; dat je lekker aan het zonnen bent en dat er dan een wildvreemde hond op je duikt.

Het strand, de zee en duinen zijn natuurlijk fantastisch. Het is een omgeving waar mensen, honden en paarden enorm van kunnen genieten. Julianadorp aan Zee is sowieso gezegend met een prachtige natuur (en mooie vakantieparken). Een natuur waarin heel veel bijzondere planten en dieren groeien en leven. Eén daarvan is de dodaars.

Dodaars

De dodaars is een echte watervogel. Het beest ressorteert onder de zogenaamde futen. De dodaars is een kleine vogel. Het is zelfs één van de kleinste futen van de hele wereld. Het is een fladderaar die veel voorkomt, maar die zich maar moeizaam laat spotten. De dodaars is een stukje kleiner dan de waterhoen. Op het achterlichaam van de dodaars is een poederdons te herkennen. Het mannetje en het vrouwtje zijn niet van elkaar te onderscheiden. Die lijken dus als twee druppels water op elkaar.