De zonnigste strandplaats van Nederland is Julianadorp!

Iedereen die op zomervakantie gaat wil zon! Liefst zoveel mogelijk zon. In het buitenland is die kans uiteraard groter dan in Nederland, maar ook de thuisblijvers kunnen de kans op zon maximaal vergroten. Als ze maar weten waar ze naartoe moeten gaan! Statistisch gezien is de grootste kans om zon te hebben in het kustplaatsje Julianadorp aan Zee! Dit Noord-Hollandse strandplaatsje telt volgens de KNMI-zonkaart het meest aantal zonuren per jaar van heel Nederland!

Naast het feit dat de zon zich jaarlijks het meest laat zien in Julianadorp aan Zee, heeft het fraaie badplaatsje nog veel meer zaken waarmee het zich op een prettige manier onderscheid van de andere vaderlandse kustplaatsen. Zo is het strand er heel erg schoon. Het is één van de schoonste stranden van heel Nederland.

Kop van Noord-Holland

Julianadorp aan Zee ligt in de Kop van Noord-Holland. De Kop van Noord-Holland is het rustigste gebied van Noord-Holland. De stranden die in dit stuk van Noord-Holland liggen, zijn derhalve ook heel erg rustig! Zandvoort is het drukste strand van Noord-Holland, als je op een zomerse dag op het strand van Zandvoort verblijft, ziet het er zwart van de mensen. Op het strand van Julianadorp aan Zee is dat een heel ander verhaal. Dit strand heeft een lengte van 4 kilometer, je vindt er de mensen dus niet meer terug!

Vakantieparken

Een ander voordeel van een bezoek aan Julianadorp aan Zee is dat je nooit in de file hoeft te staan en dat je bovendien gratis en voor niets je auto bij het strand kunt parkeren. Bij ieder van de vier strandopgangen zijn ruime parkeerplaatsen aanwezig waar je prima je auto kwijt kunt! Je kunt natuurlijk ook een vakantiehuisje huren op een van de vakantieparken van Julianadorp aan Zee. Dan hoef je nooit in de file te staan en kun je naar het strand lopen.