De Zeeuwse strandslaaphuisjes van Noord-Beveland in Kamperland!

Nederland grenst aan de Noordzee. Voor ons is dat een vanzelfsprekendheid. Als wij naar het strand willen, stappen we in de auto en zijn binnen afzienbare tijd aan de Noordzeekust. Voor heel veel andere landen binnen Europa is dat helemaal niet aan de orde. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar landen als Zwitserland, Oostenrijk en Luxemburg. De inwoners van deze landen kunnen in auto springen, maar zullen dan toch echt de grens over moeten om een zee te ontmoeten. ‘Sea-locked-countries’ worden dit soort landen genoemd.

Strandhuisjes

In dat opzicht zijn wij echt bevoorrecht. Op het strand van de Noordzee kunnen we iedere dag naar hartenlust gaan recreëren en genieten van de fantastische omgeving. Tegenwoordig is het strand niet alleen maar het domein van de natuur en de elementen. Op sommige plekken staan ook vakantiehuisjes op het strand. Deze vakantiewoningen worden beach houses, strandhuisjes, strandslaaphuisjes oftewel slaapstrandhuisjes genoemd.

Noord-Holland en Zeeland

Als je over het strand van het Noord-Hollandse Julianadorp aan Zee gaat wandelen, kom je oog in oog te staan met negentig ultramoderne strandhuisjes. Als je over het strand van het Zeeuwse Kamperland aan de wandel gaat, kom je zestig prachtige strandhuisjes tegen. De strandhuisjes van Julianadorp aan Zee staan op het Noordzeestrand en worden beheerd door het Landal Beach Resort Oogdyne. De strandhuisjes van Kamperland staan op het Sophiastrand van de Westerschelde en worden beheerd door het Roompot Beach Resort. Iedereen die een strandhuisje huurt in een van de twee locaties, mag dus ook gebruik maken van de overige faciliteiten die de parken voor diens bezoekers te bieden hebben. Hierbij moet je onder andere denken aan zwembaden, golfbaden en kinderboerderijen.