De watertemperatuur van de Noordzee bij Julianadorp!

Zwemmen in de Noordzee is één van de leukste dingen die je kunt verzinnen. Heerlijk sportief bezig zijn en je laten meedrijven met de golven. Je voelt je feitelijk één met de natuur en je bivakkeert in een geweldige entourage. Een omgeving waar de duinen, Noordzee en het strand samenkomen. Het is een plaats waar je helemaal tot rust kunt komen.

Uiteraard kun je de Noordzee geenszins vergelijken met de Caribische Zee. De Caribische Zee heeft een azuurblauwe kleur met fascinerende turquose tinten. Daarnaast is de Caribische Zee gezegend met een formidabele temperatuur. Bij de Noordzee werkt dat heel anders. De Noordzee is grauwgrijs gekleurd en is op de meeste dagen van het jaar steenkoud.

Laat onverlet dat het een groot feest is om in de Noordzee baantjes te trekken. Uiteraard heeft het water van de Noordzee iedere maand van het jaar een andere temperatuur. Er zijn verschillende factoren die bepalend zijn voor de temperatuur van het oppervlaktezeewater. Twee van die factoren zijn regen en wind.

Op het moment dat het een lange tijd regent, wordt warm regenwater vermengd met koud zeewater en zal de temperatuur van het oppervlaktewater van de Noordzee gaan stijgen. Wind is ook een belangrijke factor. Een stevige zeewind zorgt ervoor dat er een migratie plaatsvindt van het koude zeewater dat zich op grote dieptes bevindt naar het oppervlakte van de Noordzee.

Voor de zeewatertemperatuur van de vaderlandse Noordzee gelden de volgende waardes: januari (5,5 graden Celsius), februari (4,5 graden Celsius), maart (5,7 graden Celsius), april (7,3 graden Celsius), mei (11,7 graden Celsius), juni (14,8 graden Celsius), juli (17,5 graden Celsius), augustus (20,0 graden Celsius), september (19,0 graden Celsius), oktober (17,2 graden Celsius), november (13,0 graden Celsius) en december (8,8 graden Celsius).