De twee strandpaviljoens van Julianadorp!

Julianadorp aan Zee is in het bezit van een zeer lang strand! Van noord naar zuid heeft het strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje namelijk een lengte van meer dan 4 kilometer. Om dit grote strand te bereiken kan gebruik worden gemaakt van een viertal duinopgangen. Om de strandgasten te bedienen van een hapje en drankje staan op het strand twee mooie strandpaviljoens geposteerd: Paal6 en Zee van Tijd. Als het kwik in de thermometer oploopt en de mensen verkoeling zoeken aan de Noordzeekust van Julianadorp aan Zee, verzamelen de meesten zich rondom de genoemde strandpaviljoens.

Restaurants

Dat is op zich goed te begrijpen. Nog niet zolang geleden leken strandpaviljoens op schaftketen waar frituurpannen walmden en waar je vette happen kon scoren. Heden ten dage is dat wel een ander verhaal. De strandpaviljoens lijken nu wel op restaurants waar de mensen in de keuken hun best doen om overheerlijke schotels op tafel te zetten. In Julianadorp aan Zee is dat ook het geval, je kunt er heerlijk eten en drinken. Op het strand van Julianadorp aan Zee bevinden zich overigens ook prachtige strandhuisjes.

Zeehonden

Als je in de zomer op het terras van een strandpaviljoen verblijft, is dat sowieso zeer aangenaam. Alleen al het uitzicht is al fenomenaal! Het is leuk om te kijken wat er allemaal op het drukke strand gebeurd. Kinderen proberen met dammen en geultjes de Noordzee tegen te houden, onderwijl hun ouders aan een drankje nippen en zo nu en dan verkoeling zoeken in het zeewater. Ook in de overige jaargetijden is het strand een geweldige plaats om te zijn. Lekker een lange strandwandeling maken en heerlijk uitwaaien. Met een beetje geluk is er dan van allerlei leven te ontdekken, zoals zeehonden! De meeste zeehonden zwemmen rond in de Waddenzee en in de riviermondingen van Zeeland, maar ook langs de hele Noordzeekust laten majestueuze zeezoogdieren zich regelmatig zien!