De twee naaktstranden van Julianadorp!

Julianadorp is gezegend met twee naaktstranden waar naaktrecreatie wettelijk is toegestaan. Het strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje heeft een grote lengte, namelijk 4 kilometer. Dit lange, brede strand is met vier strandopgangen te bereiken. Het middendeel van het strand is bestemd voor het leeuwendeel van de strandbezoekers. In dit gedeelte bevinden zich ook alle denkbare faciliteiten zoals strandpaviljoens, sanitaire voorzieningen en de posten van de strandwacht. Doordat het strand van Julianadorp zo lang is, is het nooit overvol op het strand. Overvolle stranden die bijvoorbeeld wel voorkomen aan de kust van Zuid-Holland.

Falga en Drooghe Weert

Als je op de naaktstranden van Julianadorp wil komen, moet je de strandopgangen van Falga en Drooghe Weert kiezen. Op het strand van Falga is naaktrecreatie toegestaan tussen de strandpalen 4.09 en 5.00. Op het strand van Drooghe Weert is naakrecreatie toegestaan tussen de strandpalen 8.40 en 9.40. Bij de naaktstanden staan ook bordjes die aangeven dat je jezelf op het naaktstand bevindt. Stelletjes, gezinnetjes en mensen die alleen zijn, maken alle gebruik van de naaktstanden.

Vakantieparken

In Julianadorp zijn verschillende vakantieparken zoals Landal Beach Resort Ooghduyne en Bungalowpark Strandslag Juliana waar je kunt verblijven in accommodaties die heel dicht en zelfs op het strand staan. Als het onverhoopt geen mooi weer is, kun je jezelf prima vermaken op de vakantieparken van Julianadorp. Ze beschikken over heel veel faciliteiten zoals tennisbanen, golfbanen, midgetgolfbanen, zwembaden, kinderboerderijen, maneges, dierenweides, restaurants, et cetera. Daarnaast kun je op de parken ook fietsen huren. Het spreekt voor zich dat je heerlijke fietstochten kunt maken in de omgeving van Julianadorp. Een omgeving die bestaat uit het Noordzeelandschap enerzijds en het polderlandschap anderzijds.