De temperatuur van het Noordzeewater van Julianadorp!

Als je in Nederland wil gaan zwemmen zijn er grofweg twee opties: óf je toogt naar een zwembad óf je gaat in de buitenlucht zwemmen. Ons land telt oneindig veel binnenmeertjes en rivieren waar je heerlijk kunt gaan zwemmen. De absolute toplocatie in Nederland om het water in te springen is echter de Noordzee! De Noordzee, het strand en de duinen vormen een unieke omgeving om lekker te kunnen genieten en helemaal op rust te komen. Een van de mooiste kustplaatsen van de Noordzee is Julianadorp aan Zee. Julianadorp aan Zee telt bovendien prachtige vakantieparken.

Noordzee versus Caribische Zee

De Noordzee heeft natuurlijk wel een paar nadelen en je hem zou vergelijken met zeeën elders op de planeet. Iedereen die bijvoorbeeld weleens in de Caribische Zee heeft gezwommen, zal kunnen beamen dat de Noordzee er bekaaid vanaf komt. De kleur van de Caribische Zee is betoverend blauw met indrukwekkende turquoise tinten. Daarnaast is het water van de Caribische Zee glashelder; als je je hoofd onder water steekt, heb je met het grootste gemak een zicht van meer dan 30 meter! En dan nog de temperatuur! De Caribische Zee voelt aan als een warm bad.

In de Noordzee is het beeld natuurlijk heel anders. Grauw en grijs zijn de kleuren die het Noordzeewater aan de mensen toont. Daarnaast is het onderwaterzicht minimaal en op het leeuwendeel van de dagen is de Noordzee steenkoud. Desalniettemin is het heel erg leuk om te gaan pootjebaden en zwemmen in de Noordzee. Het is voor veel mensen echter wel belangrijk om te weten wat de temperatuur van het zeewater is vooraleer ze in de Noordzee springen.

Watertemperatuur van de Noordzee

Voor de watertemperatuur van de Noordzee, die voor Nederland, ligt gelden de volgende waardes: januari (5,5 graden Celsius), februari (4,5 graden Celsius), maart (5,7 graden Celsius), april (7,3 graden Celsius), mei (11,7 graden Celsius), juni (14,8 graden Celsius), juli (17,5 graden Celsius), augustus (20,0 graden Celsius), september (19,0 graden Celsius), oktober (17,2 graden Celsius), november (13,0 graden Celsius) en december (8,8 graden Celsius).