De naaktstranden van Julianadorp!

Het grote voordeel van een naaktstrand in vergelijking tot een textielstrand is dat het er veel rustiger is, in Julianadorp is dat niet anders. Op het 4 kilometer lange strand van Julianadorp aan Zee is het op twee plaatsen toegestaan om naakt te recreëren, dit is met duidelijke borden aangegeven. Door de grote lengte van het strand is ook het textielstrand nooit echt heel erg druk; niet te vergelijken met de doorgaans overvolle stranden van Zuid-Holland bijvoorbeeld.

Falga en Drooghe Weert

De strandopgangen Falga en Drooghe Weert leiden tot het strand waar ook naaktrecreatie is toegestaan. Hier zijn verder geen faciliteiten aanwezig zoals strandpaviljoens en sanitaire voorzieningen. Op het strand staat precies aangegeven waar naaktrecreatie is toegestaan. Je moet dan goed op de strandpalen letten: tussen de strandpalen 4.09 en 5.00. bij Falga bevindt zich het naaktstrand, tussen de strandpalen 8.40 en 9.40. bevindt zich bij Drooghe Weert het naaktstand. Op de naaktstanden van Julianadorp recreëren gezinnetjes, stelletjes en mensen alleen.

Vakantieparken

Het is natuurlijk heel aantrekkelijk om dicht bij het (naakt)strand van Julianadorp te overnachten. Het kustplaatsje kent gelukkig twee vakantieparken die zich op zeer korte afstand van het Noordzeestrand bevinden: Landal Beach Resort Ooghduyne en Bungalowpark Strandslag Juliana.

Strandhuisjes

Tijdens het seizoen bestaat er in Julianadorp aan Zee ook nog de mogelijkheid om op het strand te slapen in de zogenaamde strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes. Dit is een zeer unieke manier van overnachten die wordt aangeboden door het Landal Beach Resort Ooghduyne. Dichter bij de zee kun je uiteraard niet komen. De strandhuisjes van Julianadorp aan Zee worden beschouwd als de meest unieke en mooiste accommodatie van Nederland.