De mooiste schelpen liggen op het strand van Julianadorp!

Op het strand van Julianadorp aan Zee kun je van allerlei activiteiten ontplooien. Je kunt er een mooie wandeling maken, je huidje bruinen in de zon óf schelpen gaan zoeken. Iedereen vindt dat leuk! Of je nu oud of jong bent. Als je eenmaal een paar schelpen hebt gevonden, kun je ze thuis voor de sier op een tafel leggen, maar je kunt er ook hele bijzondere sierraden van maken. Bij het zoeken van schelpen zul je nimmer teleurgesteld raken, het strand ligt er vol mee! Op het strand van Julianadorp aan Zee bevinden zich ook prachtige strandhuisjes.

Halfgeknotte strandschelp

Uiteraard zijn er heel veel verschillende soorten schelpen die je kunt vinden op het strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje, maar de halfgeknotte strandschelp springt er qua aantallen tussenuit. Wat verder bijzonder is aan de halfgeknotte strandschelp, is dat ze miljoenen jaren oud zijn. Het zijn dus eigenlijk unieke fossielen. Als andere schelpen op je verlanglijstje staan, moet je wat beter zoeken en bovendien wat meer geduld hebben.

Vloed- en eblijn

De ultieme hotspots bij het zoeken van schelpen zijn de zogenaamde vloed- en eblijn. Deze lijnen ontstaan gedurende hoog- en laagwater. Het zijn overigens niet alleen plekken waar schelpen te vinden zijn, er ligt vaak ook aangespoeld hout, plastic en andere rommel.

Stormvloedlijn

Wulken, grote strandschelpen en otterschelpen zijn vaak te vinden bij de vloedlijn. Als de weergoden het op hun heupen krijgen en er ontstaat een storm, ontstaat ook de stormvloedlijn. Bij de stormvloedlijn is het helemaal een feestje! Daar liggen dan vaak massa’s schelpen. Als je een liefhebbers bent van kleine schelpjes kun je het beste je lamp opsteken bij de eblijn.