De mooie strandhuisjes van Kamperland in Zeeland!

De meest aantrekkelijke strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes van Nederland zijn te vinden in Kamperland en Julianadorp aan Zee op het Roompot Beach Resort respectievelijk Landal Beach Resort Oogduyne. Kamperland is een plaatsje in de provincie Zeeland en Julianadorp aan Zee is een plaatsje in de provincie Noord-Holland.

Boeiende geschiedenis

Kamperland ligt op het Zeeuwse eiland Noord-Beveland. In Kamperland wonen meer dan tweeduizend mensen. Daarmee is het grootste dorp van het eiland. Het woord Kamperland is uiteindelijk ontstaan uit het woord Campen. De naam Campen is zelfs te herleiden tot het jaar 976. De provincie Zeeland kent een boeiende geschiedenis en telt ruim 380.000 inwoners. Qua inwonersaantal is het de kleinste provincie van het land. Vóórdat de Deltawerken werden uitgevoerd, bestond de provincie uit verschillende eilanden en schiereilanden. Teweten: Tholen, Sint Philipsland, Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Walcheren. Daarnaast hoort ook Zeeuws-Vlaanderen bij de provincie Zeeland.

In totaal wonen er op het voormalige eiland Noord-Beveland ruim 7.500 mensen. Als je het oppervlakte van Noord-Beveland combineert met het aantal mensen dat er woont, is de conclusie dat het een regio is die heel erg dun bevolkt is. Ideaal om er dus vakantie te vieren! Naast Kamperland zijn er op Noord-Beveland nog veel meer plaatsen en buurtschappen: Kortgene, Colijnsplaat, Wissekerke, Kats, Geersdijk, Plankendorp (buurtschap) en Stroodorp (buurtschap).

Watersnood

De provincie Zeeland kende uiteraard in 1953 een gitzwarte tijd gedurende de Watersnood van 1953. Ook Noord-Beveland bleef niet buiten schot. Op verschillende plekken vonden dijkdoorbraken plaats waardoor een groot deel van het eiland onder water kwam te staan!