De fascinerende strandhuisjes van Julianadorp aan Zee!

Er zijn maar weinig Nederlandse landschappen zo indrukwekkend als het duinlandschap. Naast de natuurlijke barrière die het opwerpt tegen de bij tijd en wijle boosaardige zee, is het ook een leefomgeving voor talloze plant- en diersoorten. Sperwers hangen net zo lang boven de duinen te ‘bidden’ totdat ze de tijd rijpen achten om middels een snoekduik een muisje of een ander prooidiertje abrupt te laten hemelen. Prachtig gekleurd ronde zonnedauw vangt met diens kleverige haren onfortuinlijke insecten die nietsvermoedend landen op het vleesetende plantje. Iedereen die door de duinen fietst of wandelt ziet bovendien doorlopend konijnen en hazen wegsprinten.

Strandwandeling

Onlosmakelijk met de duinen verbonden zijn het strand, de branding en Noordzee. Een drie-eenheid die op een harmonieuze manier lijkt samen te werken. Golven worden midden op zee geboren, worden vervolgens door de wind richting de kust gedreven, breken in de branding, woelen het zand op en zorgen er uiteindelijk voor dat de duinen verder groeien. Iedereen die een wandeling door de duinen of over het strand maakt, maakt even onderdeel uit van deze waanzinnige natuur. Maar het is een ervaring waar een einde aan komt. Een strandwandeling duurt doorgaans een paar uur.

Strandslaaphuisje

Zijn er geen mogelijkheden om langer in deze inspirerende omgeving te vertoeven? Jazeker! Tegenwoordig kan dat. Tegenwoordig kun je op het strand overnachten. Niet in een tentje, maar in een slaapstrandhuisje. Op deze manier kun je etmaal na etmaal verblijven in een omgeving die constant verandert. Waar de golven nimmer hetzelfde zijn. Waar de wind doorlopend de duinen op een andere manier boetseert. Waar de wolken zich continue anders schikken tegen een blauwe achtergrond. Waar volop van dieren is te genieten zoals talloze vogels en zeezoogdieren als bruinvissen en zeehonden. En waar een mens dus onafgebroken onderhevig is aan prettige prikkels uit de natuur.

500 strandhuisjes

Sinds een paar jaar zijn strandhuisjes een enorme hype geworden. Op dit moment zijn op de stranden van Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland meer dan vijfhonderd strandhuisjes verrezen. Als het aan projectontwikkelaars ligt, plempen ze de hele Nederlandse kust vol met strandhuisjes, maar gelukkig is daar wel verzet tegen. We moeten namelijk ook niet overdrijven. De negentig strandhuisjes van Julianadorp aan Zee zijn de grootste, mooiste en de meest luxe strandhuisjes van Nederland. Je zit als het ware poleposition in een overweldigende natuur: een vijfsterren accommodatie midden op het strand van een fraai kustplaatsje!

Unieke ervaring

Twee werelden komen op een prachtige manier tezamen: natuurliefhebbers en mensen die van comfort houden. Vanuit je warme strandhuisje zeehonden spotten die dertig meter verderop in de Noordzee ronddobberen. Vanuit je veilige strandhuisje toekijken hoe een storm over de zee raast en het strand in vuur en vlam zet. Het verblijf in één van de strandhuisjes van Julianadorp aan Zee is een unieke ervaring die een diepe verankering in het brein oplevert: in het voorjaar, in de zomer en in de herfst. Het Landal Beach Resort Ooghduyne is de eigenaar van de strandhuisjes van Julianadorp aan Zee.