De beschikbaarheid en prijzen vakantiehuizen Julianadorp!

Het checken van de beschikbaarheid en prijzen van vakantiehuizen is het eerste wat je doet als je een vakantie wil gaan boeken in Julianadorp aan Zee. Het is namelijk wel van belang of er er nog plek is op de data dat je naar het Noord-Hollandse badplaatsje wil afreizen én het prijskaartje wat daar aan vasthangt. Het Landal Beach Resort Oogduyne en het Roompot Strandslag Juliana zijn twee vakantieparken waar het prima vertoeven is en die uiteraard de beschikbaarheid en prijzen van de vakantiehuisjes, strandhuisjes en vakantieappartementen op hun websites opvoeren.

100 jaar

Julianadorp kan niet buigen over een eeuwenoude geschiedenis en heeft ‘slechts’ een historie van een dikke 100 jaar. 1909 was het geboortejaar van Julianadorp. 1909 was ook het jaar dat prinses Juliana werd geboren. Het is deze kroonprinses, die later uiteraard koningin der Nederlanden werd, waarna Julianadorp naar vernoemd is. Loopuyt was de naam van Julianadorp toen Julianadorp nog geen Julianadorp heette. Het was toen nog een buurtschap. Het dorpsplein van Julianadorp herinnert nog aan deze naam, want het draagt de naam Loopuytpark. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heette Julianadorp geen Julianadorp, maar Loopuytdorp. De Duitse bezetters stoorden zich aan het feit dat in naam van het kustplaatsje zo’n sterke verwijzing naar het Nederlandse koningshuis zat.

Populairste badplaats

De laatste decennia heeft Julianadorp een enorme transitie ondergaan. Het is van een onopvallend dorpje aan de kust veranderd tot de populairste badplaats van de Kop van Noord-Holland. Feitelijk is er een plaatsje bijgekomen; Julianadorp aan Zee. Julianadorp aan Zee is het toeristische deel van Julianadorp. In Julianadorp aan Zee zijn de vakantieparken en campings opgetrokken. Inmiddels weten meer dan één miljoen mensen jaarlijks Julianadorp aan Zee te vinden voor een vakantie. Het leeuwendeel van dit aantal komt overigens uit Duitsland.