Dag van de Duitse eenheid vieren in Julianadorp aan Zee

De Dag van de Duitse eenheid is een nationale feestdag in Duitsland. Deze dag wordt ieder jaar gevierd op 3 oktober, de verjaardag van de Duitse hereniging in 1990. Tijdens de Dag van de Duitse eenheid voltrekken zich in alle Duitse deelstaten feesten en festiviteiten. Duitsers kunnen er voor kiezen om gedurende deze vrije dag in hun eigen land te blijven, maar ze kunnen ook de grens met Nederland overtrekken.

 

Zeehonden Julianadorp aan Zee

 

Julianadorp aan Zee

Een van de aantrekkelijkste regio’s van Nederland is zonder enige twijfel de kuststreek. Het is een gebied waar duinen op een vloeiende manier overgaan in het strand en uiteindelijk de Noordzee. Uiteraard kent Nederland heel veel Noordzeekustplaatsjes, verspreid over drie provincies. Een absolute parel onder deze kustplaatsjes is Julianadorp aan Zee. Julianadorp aan Zee ligt in de zogenaamde Kop van Noord-Holland. Jaarlijks overnachten meer dan 300.000 toeristen in de vakantieparken van Julianadorp aan Zee. Doordat het strand van Julianadorp aan Zee zo lang is, is het nooit overvol op het strand.

Zeehonden

Er leven twee soorten zeehonden in Nederland. Deze zeehonden leven doorgaans in de Waddenzee en in de Zeeuwse Delta’s. Toch is het ook mogelijk om zeehonden te spotten langs de gehele Nederlandse kust. Met een beetje geluk kun je ze ook voor de kust van Julianadorp aan Zee zien zwemmen. Het behoeft nauwelijks betoog dat dat een geweldige ervaring is. Zeehonden hebben het lange tijd moeilijk gehad in de Nederlandse wateren, maar gelukkig nemen de aantallen de laatste jaren weer toe!