Comfortabele 5-persoons strandhuisjes in Kijkduin huren!

Als je heden ten dage over het Nederlandse Noordzeestrand aan het wandelen bent, zal het je opvallen dat er op sommige plaatsen vakantiehuisjes staan. Deze vakantiehuisjes worden logischerwijs strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes genoemd. De mooiste strandhuisjes van Nederland zijn te vinden op de stranden van Kijkduin, Kamperland en Julianadorp aan Zee. Kijkduin is een badplaats in de provincie Zuid-Holland. Kamperland is een badplaats in de provincie Zeeland en Julianadorp aan Zee is een badplaats in de provincie Noord-Holland.

Wijting

Als je in een strandhuisje aan het logeren bent, ligt uiteraard het Noordzeestrand én de Noordzee aan je voeten. Een Noordzee die heel veel bijzondere vissoorten herbergt. Eén van die vissoorten is de wijting.

De wijting behoort tot de familie van de kabeljauwen. Het is een vissoort die voorkomt in de Atlantische Oceaan (noordoosten), Zwarte Zee en de Middellandse Zee. De wijting kan een maximale lengte bereiken van 70 centimeter en een gewicht van meer dan 3 kilogram. Sommige exemplaren bereiken een leeftijd van meer dan 20 jaar. De flanken van de wijting zijn bij leven zilverkleurig en bij dood wit. De wijting komt voor tussen een diepte van 30 tot 100 meter. Op het menu van de wijting staan visjes, inktvisjes, borstelwormen, mosselen en krabben. In Nederland heeft de wijting in culinair opzicht een lage status. Veelal wordt de wijting verwerkt tot kattenvoer. Hoe anders is de situatie in Frankrijk. Daar worden de lekkerste visgerechten bereid met wijting. Heden ten dage staat de wijting op de rode lijst van Greenpeace. Het is derhalve niet verstandig om wijting te kopen die gevangen is in het Kanaal of in de Noordzee.