Bezoek het Grootmoederstijd en Motorenmuseum in Nieuwe Niedorp!

Het leeuwendeel van de mensen dat een bezoek brengt aan Julianadorp aan Zee komt er voor diens strand, duinen, Noordzee en vakantie-accommodaties. Echter, in de omgeving van het kustplaatsje  zijn ook interessante musea te bezoeken. Eén van die musea is het Grootmoederstijd en Motorenmuseum in Nieuwe Niedorp. Nieuwe Niedorp ligt op een afstand van 28 kilometer in zuidwestelijke richting van Julianadorp aan Zee. Het is wel eens leuk om een stranddag af te wisselen met een bezoek aan een interessant museum.

Grootmoederstijd

Op de bovenverdieping van het museum kun je kennismaken met verschillende authentieke winkeltjes uit grootmoederstijd. Dan moet je onder andere denken aan een hoedenwinkel, kruidenier, kapper, fotostudio en kledingwinkel. Verder zijn er nog veel meer interessante dingen te bekijken uit grootmoederstijd. Bovendien bevindt zich op de bovenverdieping een schoenmakerswerkplaats. Deze werkplaats dateert uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Als klap op de vuurpijl kun je nog kennismaken met een originele houtdraaierij en het miniaturenmuseum van Jack Appelman uit Koedijk. De hele collectie ziet er zeer verzorgd uit!

Motoren

Op de begaande grond van het museum zijn meer dan 275 antieke motoren te bezichtigen. Hierbij moet je dan denken aan industrie-, landbouw en scheepsmotoren. Deze motoren zijn allemaal gerestaureerd en zien er weer als nieuw uit. Naast de motoren zijn er oude brandweerwagens, een Ford-tractor uit 1948, een wals van Ballast Nedam uit 1927 en een Bolnes uit 1945 te bewonderen. De Bolnes is de grootste staande 1-cilinder tweetakt van Nederland.