Beschikbaarheid en prijzen vakantiehuisjes Julianadorp!

Als je Julianadorp aan Zee hebt verkozen als vakantiebestemming is het natuurlijk wel belangrijk om eerst te checken of er überhaupt nog vakantiehuisjes beschikbaar zijn en wat de prijzen zijn voor de periode die je bepaald hebt om naar het Noord-Hollandse kustplaatsje af te reizen. In Julianadorp aan Zee zijn een paar fantastische vakantieparken zoals het Landal Beach Resort Oogduyne en het Strandslag Juliana opgetrokken. Op de websites van deze twee vakantieparken is precies te zien de beschikbaarheid en de prijzen van de vakantiehuisjes, strandhuisjes en vakantieappartementen die op de parken aangeboden worden.

Het verhaal van Julianadorp is wel boeiend. Het plaatsje heeft geen eeuwenoude geschiedenis, Julianadorp bestaat ‘pas’ een dikke honderd jaar. Julianadorp werd in 1909 gesticht. In dat jaar werd ook wijlen kroonprinses Juliana der Nederlanden geboren. Naar deze prinses is het dorp vernoemd. Vóór die tijd van Julianadorp een buurtschap dat de naam Loopuyt droeg. Deze naam is nog wel terug te vinden in het dorp. Het dorpsplein wordt het Loopuytpark genoemd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de naam Julianadorp door de Duitsers veranderd in Loopuytdorp. De Duitse bezetters vonden het namelijk niet prettig dat het dorp zo direct naar het koningshuis verwees.

In de loop van de tijd is er buiten de woonkern van Julianadorp een toeristisch deel ontstaan dat aangeduid wordt met Julianadorp aan Zee. In Julianadorp aan Zee zijn de vakantieparken en campings opgetrokken. Hierdoor heeft het plaatsje een enorme capaciteit om jaarlijks heel veel toeristen te ontvangen. In Julianadorp vinden dan jaarlijks ook meer dan één miljoen overnachtingen plaats, waarbij heel veel gasten uit Duitsland worden komen!