Beachvolleybal op het strand van Julianadorp aan Zee!

Als je tijdens de zomer op het strand van Julianadorp aan Zee bent, is de kans heel groot dat je mensen ziet beachvolleyballen. Beachvolleybal oftewel strandvolleybal is de laatste tijd een enorm populaire sport geworden. Op het strand van Julianadorp aan Zee wordt meestal het beachvolleybalnet opgehangen (gespannen) bij de strandpaviljoens die op het strand aanwezig zijn.

Beachvolleybal versus zaalvolleybal 

Uiteraard zijn het beachvolleybal en het zaalvolleybal twee nauw verwante sporten, maar er zijn toch ook duidelijke verschillen tussen de twee sporten. Vanzelfsprekend wordt er bij het beachvolleybal op het strandzand en niet een kunstmatige ondergrond gespeeld zoals dat gebruikelijk is bij het volleybal in de zaal. Verder hebben de spelers bij het beachvolleybal geen vaste posities in het veld. Het beachvolleybalveld heeft een lengte van 16 meter en een breedte van 8 meter. De bal waarmee gespeeld wordt bij het beachvolleybal is zwaarder en zachter dan de bal bij het zaalvolleybal. Daarnaast bestaat er bij het beachvolleybal geen middenlijn. En zo zijn er nog meer regels die verschillend zijn tussen de twee sporten.

Actief versus passief

Het is wel aardig om te zien dat er feitelijk twee soorten mensen zijn die op het strand van Julianadorp aan Zee aan het recreëren zijn. Je hebt mensen die die lekker willen luieren en op het strand in de zon gaan liggen. Maar daarnaast heb je ook mensen die een actieve stranddag erop na willen houden.

Vakantieparken

Voor deze laatste categorie is het uiteraard een leuke optie om te gaan beachvolleyballen. Het is een sport voor jong en oud. Als je overigens op één van de vakantieparken van Julianadorp aan Zee bent, zul je zien dat er ook vaak netten worden opgehangen die het mogelijk maken om te kunnen volleyballen.