Barbecueën op het strand van Julianadorp aan Zee!

Als je op een zomerse avond over het strand van Julianadorp aan Zee aan het wandelen bent, en je maagje begint te knorren, kan ik me voorstellen dat je het idee kunt postvatten om te gaan barbecueën op het strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje. Helaas, dat is niet toegestaan. Het is verboden om open vuur te maken op het strand van Julianadorp aan Zee. Met andere woorden; geen kampvuur, geen barbecue, geen vuurkorf, et cetera.

Kwetsbare duinen

Daar is ook een goede reden voor. Het is risico is namelijk veel te groot dat er vuur ontstaat in de kwetsbare duinen van Julianadorp aan Zee. Tijdens de hete zomer is het duingebied kurkdroog. Er is dan niet veel voor nodig voor het ontstaan van een duinbrand waarbij een mooi natuurgebied in vlammen kan opgaan. Daarnaast moet het strand van Julianadorp aan Zee geen pretpark worden. Het is feitelijk een heel kwetsbaar natuurgebied met eb en vloed. Een natuurlijke habitat voor tal van vogels die er hun kostje bij elkaar scharrelen. Als iedereen maar gaat barbecueën op het strand ontstaat er een hoop rommel die ook weer in de natuur terecht zal kunnen komen.

Vakantieparken

Als je op het strand van Julianadorp aan Zee zo graag geroosterd welriekend vlees wil eten is dat helemaal geen probleem. Op het strand staan verschillende strandpaviljoens waar je de lekkerste gerechten kunt bestellen. Bovendien wordt voor iedereen die een vakantieaccommodatie huurt op een van de vakantieparken, regelmatig barbecue-avonden op de parken georganiseerd waar je dan lekker kunt aanschuiven!