Autorijden of motorrijden op het strand van Julianadorp!

Veel mensen zouden het heel erg leuk vinden om met hun auto of motor op het strand van de Noordzee te gaan rijden! Uiteraard geldt dat ook voor de Nederlanders die oog in oog komen te staan met het strand van Julianadorp aan Zee. Ze zien zichzelf al met een crossmotor of four-wheel drive auto langs de vloedlijn racen! Helaas gaat deze vlieger niet op! In Nederland is het namelijk op geen enkel strand (meer) toegestaan om er rond te scheuren met een gemotoriseerd voertuig. Als je wel die ambitie hebt, moet je daar een vergunning voor aanvragen. Het strand van Oostvoorne, een plaatsje in de Zuid-Holland, was het enige strand waar je wel mocht met een auto of motor mocht komen. Aan dit voorrecht werd echter in oktober 2004 een einde gemaakt … Op het strand van Julianadorp aan Zee mag er dan niet gereden worden, maar er staan wel strandhuisjes op het strand.

Hulpdiensten

Als je toch auto’s op het strand waarneemt, zijn dat vergunninghouders zoals de kustwacht, organisatoren van strandactiviteiten, toeleveranciers van strandpaviljoens, eigenaars van strandpaviljoens, et cetera. Daarnaast hebben uiteraard ook de hulpdiensten te allen tijde toegang tot het strand. Zo nu en dan is er derhalve een ambulance of politieauto op het strand van Julianadorp aan Zee te spotten.

Vogelmekka

Het is eigenlijk maar goed dat niet iedereen zomaar kan gaan autorijden of motorcrossen op het Noordzeestrand. We praten hier namelijk over een unieke én zeer kwetsbare habitat voor heel veel verschillende diersoorten. Uiteraard is de kuststeek een waar vogelmekka! Vogels die je feitelijk zo min mogelijk moet storen. Als je op het strand gaat wandelen, paardrijden of fietsen ben je feitelijk al een storende factor voor al het mooie leven wat zich daar afspeelt.

Zee- en strandvogels

In principe leven er twee soorten vogels aan de Noordzeekust: zee- en strandvogels. Standvogels leven, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk op en rondom het strand. Zeevogels daarentegen zul je sporadisch waarnemen langs het strand, zij leven heel hun leven boven het zeewater. Op het moment dat zeevogels hun eitjes willen gaan leggen en willen gaan uitbroeden, zoeken zij de kust op en valt een glimp van hun bestaan op te vangen!