Een appartement op het strand in Zeeland huren!

Niet alleen strandhuisjes zijn in Nederland razend populair, dat geldt ook voor strandappartementen. Strandhuisjes zijn in Nederland relatief zeldzaam. Als je een ‘gewoon’ vakantiehuisje wil huren, heb je in Nederland de keuze uit ongeveer 40.000 vakantiehuisjes, verspreid over het hele land. Als je daarentegen een strandhuisjes wil huren, heb je maar de keuze uit ongeveer 600 strandhuisjes, verspreid over 17 kustplaatsen. Nog veel zeldzamer zijn de zogenaamde strandappartementen. Deze zijn maar op één plek te huur, namelijk op het strand van het Grevelingenmeer bij het plaatsje Brouwershaven in de provincie Zeeland. Deze luxe strandappartementen behoren tot het Landal Port Greve en zijn het hele jaar door te huur. Met name gedurende de zomermaanden is dat natuurlijk heel erg aantrekkelijk.

Zeearm van de Noordzee

Vroeger was ‘Grevelingen’ een zeearm van de Noordzee. Echter, door de aanleg van de Grevelingendam en de Brouwersdam (in het kader van de zogenaamde Deltawerken), werd Grevelingen van de Noordzee afgesloten en ontstond het Grevelingenmeer. Hiermee ontstond het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Vandaag de dag is het Grevelingenmeer van groot belang voor de watersport en recreatie. Op zomerse dagen is het dan ook lekker druk op en bij het Grevelingenmeer.

Jonge kinderen

Het is natuurlijk duidelijk dat het een feest is om in een strandappartement te vertoeven dat aan het Grevelingenmeer staat; vooral voor mensen met jonge kinderen. De kids kunnen de hele dag onbezorgd op het strand spelen. En wat te denken als je des ochtends wakker wordt? Je hoeft dan niet te douchen, maar kunt zo het water induiken! Dat is toch een heerlijk gevoel!