Allermooiste naaktstrand van Nederland is in Julianadorp!

Liefhebbers van naaktstranden zijn doorgaans ook grote liefhebbers van de natuur en rust. Zij zoeken derhalve naaktstranden waar de natuur op z’n best is en waar ze rustig en veilig kunnen recreëren. De absolute toplocatie van Nederland om dit te verkrijgen zijn de naaktstranden van Julianadorp aan Zee, het Noord-Hollandse kustplaatsje is gezegend met twee naaktstranden. Julianadorp is ook in het bezit van verschillende vakantieparken waar alle denkbare vakantie-accommodaties aanwezig zijn.

Textiel- en naaktstanden

Nederland kent een dertigtal kustplaatsen die over het algemeen naast textielstranden ook over naaktstranden beschikken. De meeste kustplaatsen zijn echter stervensdruk. Probeer op een zomerse dag nog maar eens een stekkie te vinden op het strand (textielstrand of naaktstrand) van Scheveningen, Zandvoort, Noordwijk of Renesse. Dat zal niet meevallen! Hoe anders is de situatie in Noord-Holland. Deze stranden zijn veel minder vol en druk! En zeker als je naar het noorden van de provincie gaat, de zogenaamde Kop van Noord-Holland. Dit is nog steeds een beetje een nog niet ontdekt toeristengebied. Ideaal! Julianadorp aan Zee ligt midden in de Kop van Noord-Holland.

Serene rust

Het strand van Julianadorp aan Zee is lang, zeer lang. Het heeft een lengte van maar liefst 4 kilometer. Op dit lange en grote strand is naakrecreatie op twee plekken toegestaan, aan de noordkant en aan de zuidkant. Op deze twee locaties zijn borden aanwezig waarop staat dat naaktrecreatie is toegestaan. Op de naaktstranden van Julianadorp aan Zee heerst een serene rust en word je niet lastiggevallen. Bovendien zijn de duinen bij de naaktstranden heel erg hoog, indrukwekkend hoog. Deze duinen zijn bovendien in zeer fraaie vormen geboetseerd, een lust voor het oog!