Actuele weersverwachting voor Julianadorp!

Steeds meer Nederlanders vieren hun vakantie binnen de landsgrenzen. Waarbij er bovendien nog een trend waarneembaar is. Namelijk het feit dat het leeuwendeel van de landgenoten het liefst naar de Noordzeekust gaat. Met het weer moet je uiteraard wel een beetje geluk hebben als je in Nederland blijft. Het ene jaar worden we getrakteerd op het mooiste zomerweer dat voorstelbaar is en het andere jaar verregent het hele vakantieseizoen.

Julianadorp aan Zee

Eenieder die de grootste kans wil hebben op Nederlandse zonneschijn, kan het beste naar de kust van de Kop van Noord-Holland togen. Deze streek telt namelijk het meest aantal zonuren van het hele land. Julianadorp aan Zee ligt in de Kop van Noord-Holland en heeft dus ieder jaar heel veel zon. Julianadorp aan Zee telt ook heel veel vakantieparken waar je heerlijk op vakantie kunt gaan. De kans is derhalve heel groot dat de actuele weerverwachting voor Julianadorp aan Zee er heel goed uitziet.

Spiering

De meeste mensen gaan uiteraard naar Julianadorp aan Zee om diens betoverende duinen, strand en Noordzee. Een Noordzee die bovendien de leefomgeving vormt voor tal van vissoorten waaronder spiering. Een bijnaam van spiering is de ‘komkommervis’. Deze bijnaam heeft spiering verkregen omdat hij naar komkommer ruikt. Spiering komt zowel voor in zoet water als zout water. De zoetwaterspiering kan een lengte bereiken van 14 centimeter. De zoutwaterspiering daarentegen kan nog een stukje verder doorgroeien tot een lengte van 30 centimeter. In Nederland wordt spiering niet zoveel gegeten. Hoe anders is de situatie in het buitenland. Met name Fransen en Spanjaarden zijn dol op spiering. In deze landen verdwijnt de spiering bij voorkeur in de frituurpan.