Accommodaties voor mindervaliden in Julianadorp!

In Julianadorp aan Zee zijn verschillende grote vakantieparken (Landal Beach Resort Ooghduyne en Bungalowpark Strandslag Juliana) aanwezig die accommodaties aanbieden met voorzieningen en aanpassingen voor minder valide mensen oftewel mensen met een lichamelijke beperking/handicap. De vakantieappartementen, vakantiehuisjes, strandhuisjes aldaar bezitten onder andere brede gangen, gelijkvloerse ruimtes, brede deuren en aangepaste sanitaire voorzieningen.

Campings 

Het Noord-Hollandse kustplaatsje telt ook verschillende campings met voorzieningen voor mindervaliden. Camping ’t Noorder Sandt heeft onder andere een zwembad met zwembadlift, sanitaire voorzieningen voor mensen met een lichamelijke beperking en douchebrancards.

Strandrolstoel

Bezoekers van Julianadorp die gebonden zijn aan een rolstoel, maar toch heel graag naar het strand willen gaan, kunnen gebruik maken van een strandrolstoel. Deze strandrolstoel is te lenen bij strandpaviljoen Paal6. Als je strandopgang Strandslag Julianadorp oploopt, kom je vanzelf op het strand waar zich Paal6 bevindt. Deze strandopgang is volledig verhard en dus zeer goed met een rolstoel begaanbaar. Het is overigens wel verstandig om de strandrolstoel tijdig te reserveren. Een strandrolstoel is een geweldige uitvinding. Door de grote ballonachtige wielen kan hij niet wegzakken in het losse strandzand en kan er dus op een zeer aangename manier over het strand gereden worden met de rolstoel. Daarnaast zijn ook de meeste restaurants in Julianadorp aan Zee toegankelijk voor mindervaliden. Vaak zijn er speciale parkeerplaatsen voor hen gemaakt.

Strandhuisjes

In totaal telt Julianadorp aan Zee twee strandpaviljoens, maar er is nog meer bebouwing op het strand van het kustplaatsje: de beroemde strandhuisjes! Het is uiteraard een groot genoegen om in de strandhuisjes te kunnen verblijven, zo dicht bij de Noordzee. Deze meeste mensen die dat één keer hebben meegemaakt, komen ieder jaar weer terug!