Aankoop recreatiewoning in Julianadorp aan Zee!

Recreatiewoningen staan door heel Nederland verspreid. Tienduizenden. Eén van de meest geliefde plekken om een recreatiewoning te huren of kopen is de vaderlandse kust. In Julianadorp aan Zee bijvoorbeeld. Mensen die een vakantiehuisje of vakantieappartement in Julianadorp aan Zee kopen, kunnen daar uiteraard zelf in verblijven. Daarnaast kunnen zij er ook voor kiezen om het te verhuren. Als het verhuurd wordt, kunnen ze er nog wat aan verdienen.

Als je in Julianadorp aan Zee tijdens de vakantie wilt vertoeven, kun je ook een vakantiehuisje huren op één van de vele vakantieparken die het kustplaatsje rijk is. Deze vakantieparken liggen op steenworp afstand van het Noordzeestrand. Op het Noordzeestrand kun je heerlijke wandelingen maken. Als je dan langs de vloedlijn wandelt van het Noordzeestrand en je kijkt naar de Noordzee, kun je jezelf afvragen wat voor een soort vissen daar allemaal rondzwemmen.

Botervis

In de Noordzee leven honderden verschillende vissoorten, waaronder botervissen. De botervis is een heel erg klein visje. Mosselbanken en steenformaties zijn de plekken waar de botervis het liefst voorkomt. Daardoor valt het niet mee om het visje waar te nemen. Ondanks het feit dat de botervis bij voorkeur leeft in ondiepe wateren, kunnen ze zich ook handhaven op dieptes van meer dan 100 meter. Botervis is een bijzondere naam. De glibberige huid van de botervis, is verantwoordelijk voor de naam van het visje. De botervis kan een lengte bereiken van  ongeveer 25 centimeter. Tot de jaren 80 van de vorige eeuw kwam de botervis vrij algemeen voor in de Nederlandse Noordzee, tegenwoordig is dat helaas niet meer aan de orde. Op de Nederlandse rode lijst staat hij nu te boek als kwetsbaar.